27.11.11

Μάλλινη φούστα από το Burda - Μέρος 2


ΟΚ. Τελείωσα, λοιπόν, την περιβόητη φούστα, και έχω το εξής να αναφέρω: Τζίφος! Η φούστα βγήκε κακή. Πολύ κακή. Ένα φιάσκο της ραπτικής μου καριέρας (;).

23.11.11

Μάλλινη φούστα από το Burda - Μέρος 1

Αγαπημένο Burda (Και πάλι): Στο τελευταίο τεύχος ψιλοαπογοητεύτηκα με το περιεχόμενό σου (πρώτη φορά μου άρεσαν τόσο λίγα μοντελάκια)- πρέπει να σ' το πω. Παρόλα αυτά, μία φούστα μου άρεσε πάρα πολύ. Αυτή:
Burda.de

21.11.11

Κούκου! (βάγια)


Είδα ένα πολύ ωραίο tutorial, για να φτιάχνεις κουκουβαγάκια (δεν υπάρχει τέτοια λέξη, το ξέρω). Τώρα, εμένα, οι κουκουβάγιες δε μ' αρέσουνε καθόλου (γιατί άραγε;), αλλά αυτά τα στολίδια είναι πολύ συμπαθητικά, και ένας πολύ καλός τρόπος για να εκμεταλλευτώ τα απομεινάρια από τα υφάσματα που έχω.

19.11.11

Τούρτα αλά Αμερικαίν


Ξέρεις, υποθέτω, ότι, όταν στην Αμερική λένε "τούρτα", δεν εννοούν τούρτα σαν και τις δικές μας. Οι δικές τους οι τούρτες είναι, στην ουσία, κέικ, με ένα είδος γλάσου ανάμεσα στις στρώσεις της, πάνω και γύρω γύρω.

10.11.11

Στο Μπιτ Παζάρ


Μ' αρέσει να βολτάρω στο μπιτ παζάρ. Έχω πάει πολλές φορές, αλλά καμιά φορά δεν αγόρασα κάτι. Βασικά, ντρέπομαι να ρωτάω πόσο έχει αυτό, και πόσο έχει εκείνο, και έπειτα είναι και η σκέψη που με κάνει να κρατιέμαι, ότι δεν θέλω και να πολυμαζεύω πράγματα-πραγματάκια-πραγματούδια στο σπίτι.

3.11.11

Βρωμ-ερά cookies


Θα με πεις παράξενη, αλλά  μ' αρέσει η βρώμη. Σε όλες της τις μορφές -με κρύο γάλα, με ζεστό γάλα, με κανέλα, με καρύδια και μέλι, με κομματάκια μπανάνας, αλλά κυρίως μ' αρέσει σε γλυκά-βασικά και κυρίως σε μπισκοτοειδή. Και τρελαίνομαι για τα κουλουράκια βρώμης. Κάνω επίσης πολύ συχνά και μια συνταγή του Παρλιάρου, για μπάρες βρώμης με μπανάνα. Σ' αυτές προσθέτω ό,τι μου κατέβει-αποξηραμένα δαμάσκηνα ή/και βερύκοκα, καβουρντισμένα φουντούκια, καρύδια, βασικά ό,τι έχω στο ντουλάπι. Είναι ό,τι πρέπει για ένα σνακ, αντί για τις έτοιμες μπάρες ενέργειας.

1.11.11

Salt water toffees!


Ή, αλλιώς, φλόκες (έλα τώρα, που δεν ξέρεις τις φλόκες!), λίγο αλμυρούτσικες, όμως (αυτό το τελευταίο, δεν τους φαίνεται (πολύ)).
Προχθές που χάζευα στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο, καλαίσθητο ομολογουμένως (αλλά αυτό είναι άσχετο), από την Mimada del Bario, στο οποίο έδειχνε πώς να φτιάχνεις τέτοιες καραμελίτσες. Οι οποίες είναι από τις αγαπημένες μου. Οποία χαρά! Τα υλικά για να τις φτιάξεις είναι πιο απλά απ' ό,τι ίσως θα φαντάζεσαι, και είναι ό,τι ακριβώς θέλει να αποφύγει η περιφέρειά σου: βούτυρο, κρέμα γάλακτος, αλάτι, ζάχαρη: Καταδίκη.