10.12.11

Γλυκό για να ξεφύγεις


Θα φας μελομακάρονα, θα φας κουραμπιέδες, θα φας μπακλαβάδες, θα φας κι εγώ δεν ξέρω τί, τώρα τα Χριστούγεννα (το πνεύμα των Χριστουγέννων θα σου κάτσει στους γοφούς, είναι σίγουρο). Θα σκάσεις από τα βαριά γλυκά. Κι εγώ το ίδιο. Για να ξεφύγεις λιγάκι από τα ασήκωτα γλυκά των γιορτών, σου έχω ένα γλυκό ελαφρύ και δροσερό.

Για να το φτιάξεις, θα χρειαστείς:

Μισό κιλό στραγγιστό γιαούρτι
Μισό κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
Μπισκότα πτι μπερ
Ξύσμα πορτοκαλιού
Χυμό πορτοκαλιού
Μπανάνες
Τριμμένη κουβερτούρα 




Οι αναλογίες των υλικών είναι μάλλον σχετικές. Δοκιμάζεις και πράττεις αναλόγως. Ή, αν θες, αποκλείεις κάποια. Ο συνδυασμός, πάντως, πορτοκαλιού-σοκολάτας είναι πολύ καλός. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι το γιαούρτι που θα πάρεις να είναι στραγγιστό από τα πολύ πηκτά, για να μη σου βγει νερουλή η κρέμα, και με ουδέτερη σχετικά γεύση (δηλαδή, όχι ξινό), για να μη χαλάσει η γεύση.
Η διαδικασία είναι η εξής:
Χτυπάς λίγο το γιαούρτι με το ζαχαρούχο στο μίξερ ή με ένα σύρμα, και έπειτα προσθέτεις το ξύσμα και το χυμό (όχι πολύ, ξανά, για να μη σου βγει νερουλή η κρέμα-μισού πορτοκαλιού χυμός είναι καλά). Διατηρείς την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις. Όταν είναι να το φας, γεμίζεις ποτηράκια, βάζοντας στρώσεις από μπισκότο, κρέμα, μπανάνα σε φέτες, και σοκολάτα. Αυτό ήταν. Απολαμβάνεις χωρίς τύψεις (σχεδόν).





Υ.Γ.: Ευχαριστώ, μαμά, για τη συνταγή!

9 σχόλια:

  1. ααα ωραίο φαίνεται κι ακούγεται, μπορεί να το κάνω γιατί δε μου αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε μου λέτε κυρία μου, γιατί ο κος Τάκης έχει καιρό να φωτογραφηθεί? ξέρετε θέλουμε να τον βλέπουμε συχνότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το κάνεις το γλυκό, ναι. Αν σου στραφούν τα ψιλογιαουρτένια γλυκά, θα σου αρέσει κι αυτό, πιστεύω.
    Όσον αφορά στον Τάκη, θα επιληφθώ του θέματος πάραυτα. Έχεις δίκιο.
    xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ τι μας κανεις...κανουμε και διαιτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, γι' αυτό το κάνω. Το γλυκό είναι διαίτης (αν αφαιρέσεις το ζαχαρούχο, τα μπισκότα και τη σοκολάτα). Τουλάχιστον, έχει για άλλοθι το γιαούρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalispera!pe8ana na geleo me to onoma pou edoses sto blog sou epidi ekana sunirmo me tin gnosti elliniki tainia...kai tin uperoxi rena vlaxopoulou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο συνειρμός σου είναι σωστός, Μακρίνα. Αυτή ακριβώς η ταινία ήταν η έμπνευση για την ονομασία του ιστολογίου. Είναι το παρατσούκλι που μου έδωσε μία φίλη (θα τη δεις εδώ κάπου να υπογράφει ως "το μοντέλο"), όταν άρχισα να ασχολούμαι με τη ραπτική, και προσπαθούσα να της πάρω μέτρα για να της ράψω φόρεμα (ακόμα να γίνει αυτό, μοντέλο-υπομονή). Αναπαραγάγαμε, λοιπόν, εκείνη τη σκηνή που έπαιρνε μέτρα η Βλαχοπούλου στην παχουλή κυρία, και της έλεγε "έφαγες, σου λέω!" και είχαμε σκάσει στα γέλια... Τα εύσημα, λοιπόν, στη νονά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα το blog σου!!! Είναι πολύ φρέσκο και χαριτωμένο!!! Όχι μόνο από τα όμορφα πράγματα που φτιάχνεις, αλλά και από τον τρόπο που τα παρουσιάζεις!!! Το γλυκάκι θα το κάνω το σ/κ σίγουρα. Καλώς σε βρήκα!!! Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! 'Φχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μου άρεσε και το δικό σου ιστολόγιο πολύ. Ρομαντικό και γλυκύτατο.
      Το γλυκάκι να το κάνεις, αν σου αρέσουν τα γιαουρτογλυκά, γενικώς. Γιαούρτι να πάρεις το total της ΦΑΓΕ - έχω δοκιμάσει το γλυκό με διάφορα, αλλά με αυτό μου αρέσει περισσότερο, είναι πιο ουδέτερο στη γεύση και παχύρρευστο, και κάνει ωραία κρέμα.
      xx

      Διαγραφή

Έλα, μη ντρέπεσαι, πες κάτι!