21.9.11

Λόλα, να ένα μήλο - το Γ


γαζί. Αυτονόητο. Το γαζί είναι, βασικά, η ραφή, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Γαζιά δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολλά-ως είδος, εννοώ. Το απλό, ίσιο γαζί, σε διάφορα μήκη (από το πολύ στενό, για να ενισχύσεις κάποιο κόψιμο σύρριζα στη ραφή, μέχρι το πιο μακρύ, αντί για τρύπωμα-basting αγγλιστί-στο χέρι), το ζιγκ-ζαγκ, αν θέλεις να τελειώσεις τις άκρες του υφάσματος για να μην ξεφτίζουν (βαρετό, αλλά απαραίτητο), άντε και στο τσακίρ κέφι το scalloped, δηλαδή αυτό που είναι σαν ημισέληνος, για να κάνεις καμιά μαγκιά στο τελείωμα μιας  μπλούζας ή μιας φούστας. Σε ένα ποσοστό 80%, υποθέτω, θα κάνεις ίσια γαζιά, για να ενώνεις τα κομμάτια του υφάσματος μεταξύ τους. Βαρετό ακούγεται, αλλά δεν είναι. Έχει τις συγκινήσεις του το γάζωμα, σου λέω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, μη ντρέπεσαι, πες κάτι!