21.8.11

Νόστιμη ψωμόπιτα





3 σχόλια:

  1. Το έκανα χθές.
    Καταπληκτικό!Και ψωμί και πίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται εξαιρετικό και θα ήθελα να το φτιάξω, αλλά προσπαθώ να καταλάβω: απλώνουμε τα 6 "σαλιγκάρια' το ένα πάνω στο άλλο; και αν ναι, βουτυρωνουμε ανάμεσα; ή φτιαχνουμε και ψηνουμε 6 ανεξάρτητες πίτες; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, τόσα χρόνια που έχει που το έφτιαξα, το ξέχασα κι εγώ! Λοιπόν: ανοίγουμε 6 φύλλα. Βάζουμε το πρώτο στο βουτυρωμένο ταψί, το βουτυρώνουμε και αυτό, και ρίχνουμε λίγο τυρί. Από πάνω του βάζουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε κι αυτό, και ρίχνουμε πάλι τυρί. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι και το έκτο φύλλο (το βουτυρώνουμε και αυτό, και ρίχνουμε πάνω του το τελευταίο τυρί). Μετά, τα πατάμε όλα μαζί ελαφρώς, και τα τυλίγουμε (όλα μαζί πάλι) σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε σαλιγκάρι (δεν γίνεται ακριβώς σαλιγκάρι, τέλος πάντων σε ένα κυκλάκι-βλέπε και τη φωτογραφία προς το τέλος). Μετά, πατάμε το σαλιγκάρι αυτό, να γίνει επίπεδο και να απλώσει σε όλο το ταψί. Ψήνουμε. Τρώμε!

      Διαγραφή

Έλα, μη ντρέπεσαι, πες κάτι!